Sinaasappelzeste

Belgische melkchocolade

Jules Destrooper gebruikt enkel de allerbeste Belgische chocolade. Barry Callebaut creëerde zelfs speciaal voor ons een uniek recept. Met cacaobonen uit Amerika, Afrika en Azië die samen een specifieke smaak afgeven. Al die bonen dragen bovendien het UTZ-label, hét keurmerk voor duurzame landbouw.

Honing

De honing die wij gebruiken, is een polyflorale variant: hij komt van meerdere bloemen met diverse oorsprongen (zo ontstaat een mengeling van Latijns-Amerikaanse en Aziatische honing). Het grootste voordeel van deze bijzondere blend? De authentieke honing heeft een constante smaak en behoudt dezelfde kleur. Bovendien onderwerpen we de honing aan strenge controles, zodat we pesticides en antibiotica bannen!

Belgische chocolade

Jules Destrooper gebruikt enkel de allerbeste Belgische chocolade. Barry Callebaut creëerde zelfs speciaal voor ons een uniek recept. Met cacaobonen uit Amerika, Afrika en Azië die samen een specifieke smaak afgeven. Al die bonen dragen bovendien het UTZ-label, hét keurmerk voor duurzame landbouw.

Hazelnoten

Hazelnoten behoren tot de meest voedzame noten. Ze bevatten naast een hoge dosis vitamine E, heel wat mineralen en onverzadigde vetten. Bij Jules Destrooper gebruiken we ze vooral omdat het zulke knapperige smaakmakers zijn!

Belgische pure chocolade

Jules Destrooper gebruikt enkel de allerbeste Belgische chocolade. Barry Callebaut creëerde zelfs speciaal voor ons een uniek recept. Met cacaobonen uit Amerika, Afrika en Azië die samen een specifieke smaak afgeven. Al die bonen dragen bovendien het UTZ-label, hét keurmerk voor duurzame landbouw.

Rijst

Gepofte rijst en chocolade is natuurlijk een topcombinatie. Zeker als je zoals wij een uitstekende rijstkwaliteit gebruikt.

Stukjes kandij-gember

Gember is een smaakmaker die in de oosterse keuken al eeuwen wordt gebruikt. De gemberwortel bevat 2 tot 35 etherische oliën en harsen. Die zorgen voor de kenmerkende gembergeur en -smaak. Waarom geen verse gember? Wel, kandij-gember is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Verse gember maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandij-gember zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn niervormige noten met een witte kleur en een verrassende, zoete smaak. Ze zijn lekker knapperig, eiwitrijk en bevatten heel veel mineralen. Bovendien zit er minder vet in dan in andere nootsoorten!

Kaneel

We gebruiken kaneelstokjes uit Indonesië. Ze worden gewonnen uit de rijke scheuten van de kaneelboom. Men verwijdert de schors van de scheuten, zodat enkel de binnenste bast overblijft. Deze bast rolt zich vervolgens vanzelf op en droogt uit tot het alombekende kaneelstokje. De stokjes geven pas hun smaak vrij wanneer ze samen met een gerecht gekookt of gestoofd worden. Ideaal dus in Jules Destrooper koekjesdeeg!

Stukjes kandij-appel

Waarom geen verse appels? Wel, kandijfruit is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Vers fruit maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandijfruit zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.

Stukjes kandij-framboos

Waarom geen verse frambozen? Wel, kandijfruit is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Vers fruit maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandijfruit zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.

Stukjes kandij-sinaasappel

Waarom geen verse appelsien? Wel, kandijfruit is veel makkelijker te gebruiken in het bakproces. Het is heel geschikt om onder koekjesdeeg te mengen. Het verandert niet van kleur tijdens het bakken. Het is de perfecte match voor koekjes die krokant moeten worden. Vers fruit maakt koekjes soms zacht en week. Tegelijk behoudt kandijfruit zijn originele fruitsmaak en voedingskenmerken.

Vanille

Onze Bourbon vanillestokjes. Je zou ze moeten kunnen voelen. Maar die functionaliteit hebben we – voorlopig – nog niet ingebouwd in onze site. Als we het ooit doen, merk je meteen hoe soepel, glanzend, vlezig en zacht deze gitzwarte stokjes zijn. Ze ruiken ook heerlijk. We kiezen bij Jules Destrooper altijd voor vanillestokjes afkomstig uit de biologische teelt van vanille-orchideeën uit Madagaskar. Die geven extra veel aroma vrij. Pak er een Parijse Wafel bij en je ruikt en proeft meteen wat we bedoelen.

Kandijsuiker

Onze kandij wordt met zorg en respect voor traditie geproduceerd. Hij bestaat uit klontjes van gekristalliseerde suiker. Kandijsuiker is een op-en-top natuurlijk Belgisch product met een zachte textuur en typische smaak. Zonder toevoeging van kleur- of smaakstoffen. Ideaal op pannenkoeken, in crumbles, ... en in onze koekjes, natuurlijk!

Amandelen uit Valencia

We gebruiken bij Jules Destrooper enkel amandelen uit Valencia. Daar staan de amandelbomen in harde, droge aarde. Dankzij die ondergrond krijgen Valencia-amandelen zo’n unieke smaak. Die is een pak zoeter dan die van hun Amerikaanse broertjes, de Californische amandelen! Wist je trouwens dat deze noten voor ongeveer 60% uit amandelolie bestaan? Daarnaast bevatten ze ook veel mineralen en zijn ze rijk aan magnesium, het anti-stressmineraal bij uitstek.

Verse eieren

Jules Destrooper kiest voor lekkere, verse scharreleieren. Afkomstig van kippen die de nodige ruimte krijgen en in aangename stallen vertoeven. Daar beschikken ze zowel over zitstokken als legnesten. Er ligt ook een heerlijk laagje stro, waarin de hennen lustig rondscharrelen. Zo weet je meteen vanwaar de term ‘scharreleieren’ komt...

Suiker

Welke suiker smaakt beter dan de Tiense suiker? Juist, geen enkele! Deze pure lekkernij is met heel veel zorg uitgekozen en gezeefd. Hij lost snel op en knarst niet, waardoor het de ideale suiker vormt voor onze koekjesbereidingen.

Echte, pure boter

Jules Destrooper gebruikte in 1885 echte boter als hij bakte. Dat doen we vandaag nog altijd. Echte, pure boter is 100% natuurlijk. Ze wordt gemaakt van melk, melk, melk … en van niks anders. Er zitten heel veel natuurlijke voedingsstoffen in. En vooral … echte boter zit boordevol smaak.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg 15% korting op je eerste online bestelling

We zijn weer volledig open!

Op zoek naar een leerrijke én smakelijke activiteit in eigen land? Maak dan een uitstapje naar ons Bezoekerscentrum en proef eindelijk opnieuw van onze koekskes!

  • Wij zijn open van dinsdag tot zaterdag, telkens van 9 u. 30 tot 12 u. 30 en van 13 u. 30 tot 17 u. 30
  • Reserveren is verplicht. Dit kan telefonisch tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum op 058 28 09 33 of via mail
  • Groepsbezoeken zijn mogelijk tot max. 50 personen (met of zonder gids). Gelieve ons hiervoor te contacteren via mail
  • De koekjesdegustaties gaan door aan tafel

Het Jules Destrooper Bezoekerscentrum

  • Bestaat er een wafelijzer met ruitjes?
  • Hoe brachten ze vroeger al die koekjes rond?
  • Komen de Parijse Wafels écht uit Parijs?

Je komt het allemaal te weten tijdens een bezoek aan het Jules Destrooper Bezoekerscentrum. Van de oude familierecepten tot de recentste productieprocessen. Je krijgt het allemaal te zien.

  • > een mix van fun en bijleren
  • > voor jong en oud
  • > met lekkere proevertjes

Praktisch

Bezoekerscentrum Jules Destrooper

Gravestraat 5
8647 Lo-Reninge, Lo, Belgium
Bekijk route

bezoekerscentrum@julesdestrooper.com
+32 58 28 09 33

 

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

09u30 - 12u30 & 13u30 - 17u30

Woensdag

09u30 - 12u30 & 13u30 - 17u30

Donderdag

09u30 - 12u30 & 13u30 - 17u30

Vrijdag

09u30 - 12u30 & 13u30 - 17u30

Zaterdag

09u30 - 12u30 & 13u30 - 17u30

Zondag

Gesloten

Ook open tussen kerst en nieuwjaar, op 28/12, 29/12 en 30/12.

Gesloten op maan-, zon- en feestdagen.

Laatste toegang middag: 11 u. 30

Laatste toegang avond: 16 u. 30

Groepsbezoeken moeten op voorhand aangevraagd worden via bezoekerscentrum@julesdestrooper.com of 058 28 09 33

Tarieven

Kinderen < 6 jaar: gratis

Kinderen < 12 jaar: € 4 pp

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 6 pp

Voucher B&B: € 1 korting

Gezinsbond: € 1 korting op kaart

Plopsa-abonnement: € 3,50

Lerarenkaart: € 2 korting

Groepen: € 1 korting p.p.

Gids op aanvraag: € 35

Prijzen: geldig tot 31/12/2021

Gebruik je het schoolarrangement?

Dan krijg je per leerling € 1 korting. Begeleiders en/of leraren mogen gratis naar binnen. Niet cumuleerbaar met andere kortingen of groepsbezoeken.