Hoe de Natuurboterwafel een echt 'gelukkoekje' werd

In 1890 besluit Jules Destrooper om naast het Amandelbrood ook een Natuurboterwafel op de markt te brengen. Vroeger was het de gewoonte om als kind je peter of meter te gaan ‘lukken’ of gelukkig nieuwjaar te wensen. In ruil voor deze nieuwjaarswensen kreeg men dunne harde wafeltjes cadeau.

Wit wafelijzer
Het eerste Wafelijzer bij Jules Destrooper.

Ieder gezin had haar eigen recept en het bakken van de wafeltjes maakte deel uit van een ritueel dat liep van tweede kerstdag tot oudejaarsdag. Het deeg werd gemaakt van bloem, suiker, boter en eieren en moest tot een droge, hardbruine massa geroerd en gekneed worden. Het deeg werd een nacht in de kelder gezet om verder op te stijven, om daarna in een ingevet lukijzer gebakken te worden. Resultaat: heerlijk krokante koekjes!

Het was Jules Destrooper zijn persoonlijke wens dat deze heerlijke wafeltjes ook buiten West-Vlaanderen gesmaakt konden worden en dat iedereen er het hele jaar door van zou kunnen genieten. Vandaag zetten de beste biscuitiers bij Jules Destrooper die traditie verder, nog steeds volgens Jules zijn originele familierecept.

Wist je trouwens dat de 'Lukke' het bekendste en meest iconische product is uit ons koekjesassortiment? Je herkent hem aan zijn typische ovale vorm, zijn geruit patroon en de initialen ‘JD’.

Voorwaarden gepersonaliseerde doosjes Jules Destrooper

Jules Destrooper biedt zijn klanten de mogelijkheid om op zijn webshop 3 types doosjes te personaliseren met een zelf gekozen boodschap in het logo. De producten die gepersonaliseerd kunnen worden, zijn de Natuurboterwafels 100 g, de Parijse Wafels 100 g en het Amandelbrood 100 g. De klant geeft op de detailpagina van één van deze 3 producten in welke boodschap hij / zij op de verpakking gedrukt wil zien. Via onze preview modus kan de klant zijn / haar gepersonaliseerde variant meteen visualiseren en nog eens controleren. Via het winkelmandje kunnen eventueel nog wijzigingen aangebracht worden. Jules Destrooper kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten in de schrijfwijze van de boodschap die door de klant is doorgegeven. De gepersonaliseerde boodschap is beperkt tot 24 karakters. Speciale tekens en emoji’s worden niet toegelaten. Voordat het gepersonaliseerd doosje gedrukt wordt, wordt dit nog eens intern gecontroleerd door een Jules Destrooper medewerker, die bepaalt of de boodschap aldus gedrukt mag worden. Als Jules Destrooper oordeelt dat de boodschap niet gedrukt kan worden, contacteert Jules Destrooper de klant met de vraag om een nieuwe boodschap te bezorgen. Zolang de klant hier geen feedback op heeft gegeven, wordt het order niet behandeld. Jules Destrooper behoudt zich het recht voor om een boodschap te weigeren:

Verder aanvaardt de klant dat de levering van een bestelling met een gepersonaliseerd doosje 3 à 5 werkdagen in beslag kan nemen (voor leveringen in België), na goedkeuring van de boodschap op het gepersonaliseerd doosje. Ook de niet gepersonaliseerde producten worden dus op hetzelfde moment geleverd, aangezien er maar één levering plaatsvindt.